söndag 1 december 2013

Det börjar balansera sig.

Nu har vi kört pumpen i 2 hela dygn och temperaturen börjar komma ner till lite mer normala nivåer. Vi har fortf lite för varmt men vi sänker lite åt gången.

Ljudnivån på maskinen är mkt låg, den hörs men går ex kylskåpet så går det inte att höra pumpen - jämfört med luftvärmepumpen? som en viskning i trollskogen mot ett startande flygplan. Jag hör den mao bara när jag 1: är inne i pannrummet 2: när jag är precis utanför och det är helt tyst i huset. Nu ska det sägas att VVSarna har satt den lite för nära en garderob så den förstärker såklart ljudet lite också :)

Elförbrukningen är väll eg inte så mkt att tala om riktigt än, men den 29:e var gick det 59kWh och det var -8, i går gick det 64kWh och det var -10. Hittar 2 dagar med ca samma temp och då har det gått 91 resp 92 kWh, så en lite minskning har det nog blivit (ca 33%) och som sagt vi har haft väldigt varmt inne dom dagarna. Mer info kommer...

Vi har två problem med anläggningen nu.
För det första så får vi inte in nog med värme i bastun, den håller ca 14 grader och det är för lite, det riskerar att bli minusgrader där sen när det blir riktigt kallt ute.
Det andra problemet är att gumman börjar bli lite svartsjuk, helt plötsligt tillbringar jag en massa tid i pannrummet, trodde att hon skulle bli glad då det är samma rum som tvättstugan ;-)