måndag 4 november 2013

Plötsligt en dag

Plötsligt en dag så kom dom då med borrmaskinen och slog ett hål i tomten. Just nu har dom gjort jorddrivningen klar och är på matrast. Det var 6m till berg, så dom drev ner 9m foderrör. 191m kvar att borra :)

Lite underligt men strax innan dom började borra så fick jag världens ångest attack - har vi vält rätt väg, kommer det att bli så mkt bättre osv... point of no return feber ;) tog fram min kloka brors ord "Om det någonstans i landet går att räkna hem det här så är det där ni bor" och lugnade ner mig lite.

Dagen tog slut, det blev borrat 135m idag, det som förvånar mig är att hålet hittills är absolut kruttorrt, det var lite vatten precis i övergången mellan jord och berg men det var inte många liter. Nå han är rätt säker på att dom får borra färdigt i ett blött hål (att det fyller under natten). Kan säga att det är då tur att vi inte borrar efter vatten. Berget är hittills homogent och fint, det var lite trasigt vid ca 10m djup, men efter det så flyter det på utan motstånd.

Rörfirman var förbi och mätte upp alla element, montage ska ske nästa vecka, dom räknar med ca 3 dagars arbete med alla 15 element. Efter det så är det bara betalningen kvar innan projektet är avslutat :) Eller avslutat, sen börjar ju loggning, kalibrering och optimering i ett antal år ;-)

Här kommer dom TrailService AB

Första påhugget

Jorddrivningen är klar, det ser värre ut än vad det är,
nästan allt är som sagt jord.