måndag 26 oktober 2015

Fönster byte

Modernisering av huset fortsätter i sakta mak. Det är dags att se över våra fönster. Vi bestämde att det blir PVC fönster och då jag vill ha med karmskruv så blev det från Kronfönster. Så här i efterhand känns det som en bra firma att beställa från, dom sa att leveranstiden ut från fabriken är fem veckor och sedan skulle transporten ta upp till fem arbetsdagar. Fem veckor och fem arbetsdagar senare så kommer en lastbil med våra nya fönster :-) Allt välpacketerat och helt utan transportskador. Inte något som jag är direkt bortskämd med. Vi kommer att fortsätta beställa från Kronfönster.
Vi har nu bytt ut de fyra fönster som vi har på övreplan, det tog ca 2 timmar per fönster - inte illa pinkat av glada amatörer, spec som jag tackat nej till en offert på 50 timmars arbetstid för alla 4,  dvs 15.000kr (efter ROT) som stannade i egen ficka :-)
Planen nu är att såklart fortsätta på nedre plan (när det nu blir) Vi kommer att byta alla på fram- eller baksidan vid ett tillfälle, sedan tar vi den andra sidan vid ett annat tillfälle. Ekonomin och lusten får bestämma när dessa tillfällen kommer.

Snyggt och prydligt packeterat.

Kronfönster på pall i garage.

Gamla ut och nya karmen på plats
 
ca 35 minuter tog det att ta ut det gamla och sätta in det nya,
sen ska det såklart drevas, monteras fönsterblek,
persienner och spaltventil och det ska salas och listas.
 
Spaltventilen, var inte helt enkel att
förstå funktionen på innan den var
monterad.
 
Fönsterbräda.
 Av någon anledning, så har jag fotat dessa bilder i ett annat rum...
Persienner på plats. Var inte helt uppenbart hur dom skulla
monteras, men det löste sig efter lite skrynkling av pannan

Ca 2 arbetstimmar senare, så är det klart.
Det ser snett ut på bilden, men är inte det i verkligheten.