torsdag 10 september 2015

På tal om tokigt 2

I måndags så kom då röris och skulle montera ljuddämparen på pumpen, bestående av två st slangar. Han skulle helt enkelt byta ut två rör som går till varmvattentanken mot de två slangarna. Den ena gick från växelventilen, den andra från... ingen aning - bakom vattentanken.
Hur det nu har gått till vet jag inte, men när han var klar så körde vi igång pumpen och alla övertoner var borta (nöjd med det). Men växelventilen hade gått sönder, axeln som går mellan motorn och själva ventilen är av. Naturligtvis så finns ingen sådan ventil i den här stan utan den måste beställas, nu är det torsdag morgon och pumpen står fortfarande still.
Två saker som vi hade tur med.
1. Det är inte så kallt ute än.
2. Vi har kvar luft/luftvärmepumpen, för det är trots allt kallt på nätterna (i morse 2C)
Vi fryser alltså inte, men vi har inget varmvatten - det är faktiskt lite besvärligt att inte kunna duscha, tvätta sig allmänt i iskallt vatten och inte kunna handdiska. Förhoppningsvis så kommer ventilgen idag.
Måste säga att jag är lite imponerad av luftvärmepumpen, den lyckas värma hela huset, det är såklart väldigt varmt där den är, men det är inte särskilt kallt i de rum som är långt ifrån den.